Jouw eerste werkdag

We werken dagelijks met vertrouwelijke informatie in een goed beveiligde omgeving. Je eerste werkdag begint daarom met het krijgen van je persoonlijke toegangspas. Daarnaast krijg je ook meteen een laptop en een mobiele telefoon van de SVB, zodat je overal binnen de SVB aan de slag kunt. Maar waarmee je natuurlijk ook thuis of op een andere locatie lekker kunt werken.

Introductie en de ambtseed afleggen

De SVB is een zogenaamd zelfstandig bestuursorgaan, dat uitvoering geeft aan sociale wetten. Als je bij de SVB komt werken word je dus ook ambtenaar, waarvoor je als nieuwe medewerker de eed moet afleggen. Inwerken verschilt natuurlijk per functie, in sommige functies start je met een uitgebreid opleidingstraject. Voor alle nieuwe medewerkers organiseren we een introductiebijeenkomst waar je andere nieuwe collega’s leert kennen. Vaak koppelen we nieuwkomers ook aan een ervaren collega, die helpt om makkelijk vertrouwd te raken met het werken bij de SVB.

 

Thuiswerken in verband met Corona

In verband met Corona start je momenteel vanuit huis. Hiervoor kun je naast je laptop ook een beeldscherm en toetsenbord ontvangen, zodat je een fijne werkplek thuis kunt creëren.

Het inwerkprogramma loopt daarom net even anders, omdat alle kennismakingsgesprekken en overleggen digitaal zullen zijn. Dat neemt niet weg dat de SVB het erg belangrijk vindt dat je je als nieuwe medewerker snel op je gemakt voelt en dat je je, ook in tijden van Corona, verbonden voelt met de organisatie.

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland