"Je ontwikkelt je dankzij collega's"

Adil - Support specialist

Adil is support specialist bij de IT-servicedesk op de afdeling Managed Services. Hij staat met humor, raad én daad klaar om IT-vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. En hij is enthousiast over alle nieuwe kennis die hij opdoet via opleidingen en zijn collega’s.

Blij worden van het oplossen van IT-problemen

In zijn werk ondersteunt hij collega’s met IT-vragen of -problemen. Daardoor is hij aanspreekpunt voor bijna alle werknemers en leveranciers van de SVB. Een verantwoordelijke taak, want je wil iedereen zo goed mogelijk helpen, zodat ze kunnen blijven werken. Het is zeer afwisselend, van contact met leveranciers en ondersteuning bij projecten, tot het afhandelen van meldingen en beantwoorden van de telefoon.

“Ik word echt blij wanneer ik een IT-probleem kan oplossen, waarvan dat in eerste instantie niet leek te gaan lukken.”

Werken en tegelijk verder studeren

“Twee jaar voor ik bij de SVB ging werken heb ik er stage gelopen. Dat beviel me zo goed, dat ik de kans in dienst te komen en tegelijk mijn HBO-deeltijd te volgen met beide handen aanpakte.”

Opleidings- en doorgroeimogelijkheden zijn volop aanwezig. Dankzij een opleidingsbudget dat je krijgt als medewerker kun je jezelf ontwikkelen en nieuwe kennis opdoen. “Maar de beste manier van jezelf ontwikkelen binnen de SVB gaat toch via je collega’s. De informatie die je van hen krijgt, gewoon door samen met je vak bezig te zijn, is enorm waardevol.”

De werksfeer bij de SVB

Het werk is nooit saai, er zit zoveel verandering en wisseling in dat je continu bezig bent. “Van buitenaf lijkt de SVB heel stil en serieus, maar de collega’s en de sfeer zijn geweldig. Mensen zijn zichzelf en behandelen elkaar met respect. Ik vind mijn afdeling uniek, omdat iedereen doorzettingsvermogen toont. Als er een probleem is kijken we niet weg. We werken keihard door tot het probleem is opgelost.”

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland