Opleidingen en SVB Academie

De SVB wil goede dienstverlening blijven bieden in een snel veranderende omgeving. Dat vraagt dat SVB medewerkers zich in hetzelfde tempo mee ontwikkelen. We hebben daarom een eigen Academie, waar je terecht kunt voor jouw ontwikkeling. De SVB Academie biedt een breed scala aan moderne -deels online- opleidingen, trainingen en workshops. Ook daarbuiten zijn er veel mogelijkheden voor trainingen en opleidingen om verder te groeien.

 

Horizon verbreden

Het unieke van de SVB is dat wij je niet alleen stimuleren om te leren om beter te worden in je huidige functie. We bieden je ook de mogelijkheid om opleidingen te volgen die niet direct met je werkzaamheden te maken hebben. Bijvoorbeeld als het goed is voor jouw ontwikkeling in een toekomstige functie binnen óf buiten de SVB. Wij ondersteunen je daarbij door je tegemoet te komen in kosten en tijd. Wat er voor jou precies mogelijk is, bespreek je met je leidinggevende. Het belangrijkste is dat jij er beter van wordt, dan wordt de SVB dat uiteindelijk ook.

Ons Talentontwikkelprogramma TOP

Elk jaar organiseren we gedurende een aantal maanden het Talentontwikkelprogramma onder de noemer ‘TOP’. Daarin stimuleren we een groep collega’s om zowel zichzelf persoonlijk versneld te ontwikkelen als de organisatie verder te helpen in verandervermogen en implementatiekracht. TOP is bedoeld voor collega’s met grote doorgroeikansen en veel ambitie. Je kunt je zelf aanmelden voor de selectie van het topprogramma. Ook op deze manier geven we zoveel mogelijk ruimte aan medewerkers om professioneel te groeien.

Leiderschapsontwikkeling

Ruimte voor ontwikkeling bieden, dat vereist leiders die af en toe een stap opzij durven te zetten. Wij vinden het belangrijk om daar onze managers en toekomstige leiders op te selecteren en te coachen. Daarbij past verbindend leiderschap het best. Daarom trainen we de mensen met die potentie zowel individueel als in teams. We zorgen voor permanente educatie over leidinggeven met ruimte voor persoonlijke groei gekoppeld aan het eventuele loopbaanpad.

SVB loopbaanadviseurs

Bij onze loopbaanadviseurs kun je terecht voor persoonlijk advies en begeleiding over je loopbaan en je persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld als je je werkzaamheden wilt uitbreiden of een andere richting wilt inslaan en wilt weten hoe je dat concreet kunt aanpakken. De loopbaanadviseur weet hoe je je eigen regie over je loopbaan kunt nemen en helpt je graag. Je vindt de adviseurs op alle locaties in het land.

 

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland