IT

We spelen in op actuele ontwikkelingen door ons systeemlandschap continu te verbeteren.

Trots op ons systeemlandschap

Binnen de SVB zetten we uiteenlopende systemen in voor het efficiënt en gericht bedienen van onze collega’s en klanten. Om dat allemaal voor elkaar te krijgen gebruiken we veel verschillende informatiesystemen, van unieke digitale portalen tot gewone kantoorautomatisering. Met een mooie mix van bewezen en nieuwe technologie hebben we een systeemlandschap waar we trots op zijn.

We ontwikkelen applicaties in het hele spectrum: soms klein, soms voor miljoenen klanten. We zorgen er natuurlijk ook voor dat alles 24/7 in de lucht blijft op onze complexe infrastructuur. Dat doen we meestal in scrumteams die één of meerdere webapplicaties technisch beheren. In teamverband met Agile-ontwikkelmethodes.

Binnen IT werken we met veel verschillende disciplines en professionals met allemaal hun persoonlijke inbreng. Van architecten tot servicedesk (support) medewerkers en testers, ontwikkelaars en analisten. Met z’n allen zorgen zij dat de klant op de SVB kan rekenen, maar ook dat medewerkers zo makkelijk mogelijk hun werk kunnen doen via systemen en applicaties.

Verhalen van collega's

"Creativiteit en eigen inbreng"
Joris - Developer
"Mijn teamleden staan voor elkaar klaar"
Marc - Manager
"Ik hou ervan om met ons team steeds weer nieuwe oplossingen te bedenken"
Mieke - Testspecialist
"IT is blijven leren, blijven veranderen"
Veena - Testspecialist
prev next

Over ons vakgebied IT

Bij de SVB zijn ongeveer 450 mensen werkzaam binnen het vakgebied IT of ICT. We kennen vijf afdelingen: managed services, businesssupport en drie afdelingen applicatie-onderhoud en ontwikkeling. Deze laatste drie zijn onderverdeeld in Dienstverlening Sociale Verzekeringen (DSV), Dienstverlening Persoonsgebonden Budget (DPGB) en bedrijfsvoering (generiek). Gezamenlijk zijn de afdelingen verantwoordelijk voor alle technologie binnen de SVB. Het is dé plek waar maatschappelijke relevantie en vakinhoudelijke uitdaging op het vlak van IT samenkomen.

Uitgelichte vacatures

Stage IT Service Desk

  • uur
  • 0,- tot 0,-
  • mbo
Bekijk de vacature

Solution Architect

  • 32 tot 36 uur
  • 4.319,- tot 5.649,-
  • wo
Bekijk de vacature

De SVB, de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland